Agenda

JazzLab Session: Do Your Thing

Tijdens deze editie van de succesvolle Jazzlab Sessions op zaterdag 29 oktober in Jazzpodium DJS staat de favoriete muziek van de musici zelf centraal. Bekende en minder bekende jazzmusici uit de regio spelen op geheel eigen wijze een diversiteit aan swingende muziek. Het kan gaan om eigen geschreven muziek of bestaand werk op een eigenwijze manier uitgevoerd. Dansbare muziek met veel ruimte voor improvisatie is het motto. Tijdens de JazzLab sessie komen er vele musici samen om muziek te maken.

Popronde: Daimy Lotus & NankoSoul

Op zaterdag 22 oktober doet het Jazzpodium DJS weer mee aan de Popronde. Dit is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. In 2016 strijkt Popronde neer in 41 steden: van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Den Haag, geen stad is veilig!

Blues Jamsessie voor wie durft

De derde vrijdag van de maand is het weer tijd voor de maandelijkse Blues Jamsessie bij Jazzpodium DJS. Blues, jammen, gezellige mensen, drank en dansen op deze vaste bluesavond. Bedoeld voor iedereen die op ons gezellige podium zijn of haar muzikale kunsten wil vertonen. Zoals altijd staat ook de komende sessie weer onder leiding van de huis-sessieband Zorrow. Tevens zal Zorrow de avond openen en afsluiten met herkenbare jaren 70- en 80-tunes.

Homegrown: Steely Fan

Het programmaonderdeel Homegrown van Jazzpodium DJS staat in het teken van een lokale band die bezig is met jazz, soul, blues of wereldmuziek. Elke derde zondag van de maand goede muziek uit de regio. Op zondag 16 oktober speelt de groep Steely Fan in DJS. Steely Dan, bekend van onder andere ‘Rikki don’t lose that number’ en ‘Do it again’, tourt nog steeds, maar bijna niet in Europa.

Dutch Jazz: Bart Wirtz

Op zaterdag 15 oktober speelt altsaxofonist Bart Wirtz met zijn kwintet in Jazzpodium DJS. Hij zal zijn nieuwe album presenteren. In 2012 zorgde het album ‘iDreamer’ voor een stroomversnelling in de carrière van altsaxofonist Bart Wirtz. Het leverde hem de Edison Jazzism publieksprijs 2012 op. De opvolger ‘Interview’ (2014) waarvoor Wirtz samenwerkte met de Amerikaanse trompettist Sean Jones, liet op grenzeloze wijze diverse muziekinvloeden samenkomen.

The New Habit

The New Habit treedt vrijdag 14 oktober op in Jazzpodium DJS. Dit Utrechtse viertal brengt puike funkrock en New Orleans groove op het podium, gelardeerd met vuige bluesrock-gitaarsolo’s. Met hun nieuwste single/video ‘Head Above Water’ van voorjaar 2016 laat The New Habit zien klaar te zijn om de podia te bestormen.

The Originators

Op zaterdag 8 oktober spelen The Orginators in Jazzpodium DJS. Zij staan bekend om hun energieke Northern Soul-sound. The Originators zijn in 2012 bij elkaar gebracht door drummer/bandleider Chris van der Meer en zijn er erg trots op de eerste en enige Northern Soul band van Nederland te zijn. Northern Soul ontstond als underground-scene midden jaren ’60 in Noord-Engeland en was een totaalbeleving, een subcultuur.

Living Room Heroes

Vrijdag 7 oktober speelt Living Room Heroes in het – vooruit – huiselijke Jazzpodium DJS. Het warme, relaxte, soulvolle geluid van deze gemoedelijk-stoere band roept beelden op van mooie avonturen ‘on the road’. Op pad over de eindeloze vlaktes van het Amerikaanse continent. Verdriet achterlatend, mijmerend over een vrolijke toekomst. Met het dit jaar uitgebrachte ‘Days Well Spent’ vieren de Living Room Heroes hun debuutalbum.

Jazz op Zondag: Michiel Stekelenburg quartet

Zondagmiddag 2 oktober speelt jazzgitarist Michiel Stekelenburg met zijn kwartet in Jazzpodium DJS. Onlangs bracht Stekelenburg de tweede cd uit van zijn Michiel Stekelenburg Quintet, LAYERs. De bezetting van de band is enigszins veranderd vergeleken met het vorige album Hypnos. Efraim Trujillo vervangt Tom Beek op saxen, en de Tilburgse pianist Jeroen van Vliet, die in 2015 de Boy Edgarprijs won, sloot zich bij de band aan voor de cd-opname.